top of page

Türkiye'de Ev Alan Yabancılara Vatandaşlık


Türkiye’de beklemeden istisnai olarak vatandaşlık almak isteyen yabancıların uzun süreden beri beklediği yatırım tutarlarının indirilmesiyle ilgi düzenleme nihayet yapıldı. Buna göre yabancıların istisnai olarak beklemeden vatandaşlığa geçişi için satın alınması gereken asgari taşınmaz mal bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. Türkiye’de 250.000 $ değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılar kendileri resmi nikahlı eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları için beklemeden Türk vatandaşlığı alabilecekler. Bunun için satın alınan gayrimenkulü 3 yıl satmamak yeterli olacak.


Öte yandan Vatandaşlığa geçme hakkı kazanmak için Türkiye’deki bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı da 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.

Yeni düzenleme, Türkiye’de istisnai olarak beklemeden vatandaşlık almak isteyen yabancılar arasında yoğun ilgi görüyor.


İstisnai olarak vatandaşlık başvurusu yapabilmenin ön koşulu yatırım uygunluk belgesi almaktan geçiyor. 250.000 $ değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılar için yatırım uygunluk belgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınırken mevduat yoluyla istisnai olarak vatandaşlık almak isteyen yabancı yatırımcılar için uygunluk belgesi bankacılık denetleme ve düzenleme kurumundan alınıyor.


Konusunda uzmanlaşmış geniş bir ekip ile çalışan Modum Danışmanlık; yabancı yatırımcılar için yatırım uygunluk belgesi alımından vatandaşlık başvurusuna kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır.

İstisnai olarak Vatandaşlık başvurusu için uzman desteği almak önemlidir. Vatandaşlık başvurularında olumlu sonuç alabilmek için ön incelemeden yatırım uygunluk belgesi almaya, vatandaşlık başvurusunun yapılmasından işlemlerin takibine ve sonuçlandırılmasına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan Modum Danışmanlık ekibinde bulunan beş farklı dilde konuşup yazışabilen göç danışmanları ve avukatları ile size kusursuz hizmet verir. Siz de beklemeden Türkiye’de vatandaşlık almak için bizi çalışma saatleri içerisinde arayabilir ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Modum Danışmanlık Çağrı Merkezi: 08505320309

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page