top of page
TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞINIZ DOĞRU,EKONOMİK ve YASAL OLARAK KALDIRILABİLİR

MODUM DANIŞMANLIK

Türkiye'ye Giriş Yasağınız Kaldırmak İçin Meşruhatlı Vize Almak Bir Çözüm Olabilir mi?

Oysaki bu tür yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapmaya gerek yoktur. Çünkü giriş yasağı doğru yöntemler ile mahkeme kararı veya meşruhatlı vize ile yasal olarak kaldırılabilir. Bu mümkündür. Türkiye'ye giriş yasağı olan  yabancı uyruklu kişiler, giriş yasağı sürelerinin dolmalarını beklemeden Türkiye’ye yasal olarak gelebilirler.

 

Ancak yasağınızın cezasını kalkabimesi için önemli olan nokta size Türkiye'ye giriş yasağının ne için verildiğidir. Örneğin, Türkiye'ye giriş yasağı vize ihlalinden kaynaklanan nedenler ile verildiyse bu ceza meşruhatlı vize kolaylıkla kaldırılabilir.

Adli nedenlerden dolayı sınır dışı edilen kişilerin  veya terör örgütleri ile bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin deport cezaları hiçbir şekilde kalkmaz.

 

Hangi neden ile deport edildiğinizi veya ne kadar süre ile deport edildiğinizi bilmiyorsanız, öğrenmek ve Türkiye’ye yasal olarak geri gelmek için Göç Danışmanlarımızdan ve avukatlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

Unutmayın Türkiye'ye giriş yasağınız doğru yöntemler ile kaldırılabilir.

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye'deki deport cezası kalkabilir mi? Deport edilen bir kişi Türkiye’ye gelebilir mi? Bu mümkün müdür?

 

Çağrı merkezimize gelen telefonlardan ve e-maillerden anlıyoruz ki Türkiye'ye giriş yasağı olan yabancılar ülkelerine döndükten sonra bazen adlarını, bazen soyadlarını değiştirdikten sonra, ülkelerinden veya başka ülkelerden yeni bir pasaport alarak Türkiye’ye tekrar giriş yapmayı denemektedirler.

 

Bu doğru bir yöntem olmadığı gibi yasal da değildir. Çünkü Türkiye'ye giriş yasağı  pasaportlara değil kişilere verilmektedir. Bu yöntem ile Türkiye’ye giriş yapılmak istenildiğinde pasaport kontrollerinde pasaportların değiştirildiği bazen gözden kaçabiliyor. Nadiren de olsa bu yöntem ile Türkiye’ye yasa dışı giriş yapılabiliyor. Türkiye’ye bu yöntem ile giriş yapan kişiler nasıl olsa Türkiye’ye giriş yaptım artık bir şey olamaz düşüncesiyle birde ikamet iznine başvuru yapıyorlar.

 

Ancak ikamet izinleri daha kapsamlı araştırıldığı için durum hemen fark ediliyor ve bu kişiler için idari işlem yapılarak ve haklarında daha uzun süreler ile Türkiye’ye giriş yasağı koyularak sınır dışı ediliyorlar.

 

Vize İhlali Nedeni İle Türkiye'ye Giriş Yasağı Alan Yabancıların Giriş Yasakları Kalkabilir...

Türkiye'de yasal kalış  sürelerini ihlal eden yabancı uyruklu kişiler  cezalı duruma düşer. Türkiye'de 3 aydan daha dazla yasal kalış haklarını ihlal eden yabancılar yurt dışına çıkarken Türkiye'de vize ihlalinde  bulundukları süre ile orantılı, idari para cezalarını ödeyip ödemediklerine bakılmaksızın  Ç kodlarıyla 1 aydan 5 yıla kadar giriş yasağı alırlar. 

​Ç 101 Ç 102 Ç 103 Ç 104 Ç 105 ve N 120 tahdit kodlarıyla Türkiye giriş yasağı alan yabancılar Türkiye’de bulundukları süre içerisinde herhangi bir suça karışmamışlar ise Bulundukları ülkedeki Türkiye temsilciliklerinden meşruhatlı vize alarak giriş yasağı sürelerinin dolması beklemeden  Türkiye'ye gelebilirler. 

 

Meşruhatlı vize ile Türkiye'ye gelen  yabancı uyruklu kişiler vize amaçlarına uygun ikamet izni alabilirler. Çalışma vizesi ile gelenlerin ise 30 günlük süre içerisinde sigorta girişleri yapılmalıdır.

Bazı giriş yasakları meşruhatlı vize ile kalkarken, bazıları mahkeme kararı idari karar ile  kalkabilir. 

Öte yandan Türkiye'ye giriş yasağı olan yabancılar en çok aşağıdaki soruları sormaktadırlar.

  • Türkiye'ye ne kadar süre ile giriş yasağım var mı?

  • Türkiye'ye giriş yasağım hangi   nedenlerden koyuldu?

  • Türkiye'ye giriş yasağım ne zaman bitiyor?

  • Türkiye'ye giriş yasağım kaldırılabilir mi?

  • Türkiye'ye  giriş yasağım nasıl kaldırılabilir?

  • Türkiye'ye giriş yasağın var. Meşruhatlı vize ile gelebilir miyim? ​

Avukatlarımız Türkiye'deki giriş yasağınızı kaldırmak için size her zaman destek olmaya hazırdırlar. Modum Danışmanlık Türkiye'ye giriş yasağınızı kaldırmak için size doğru, ekonomik ve yasal çözümler sunar.​

bottom of page