top of page

ÖĞRENCİ İKAMET İZNİ NEDİR,BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Türkiye'de yabancı uyruklu öğrencilere ikamet izni alıyoruz. Göç danışmanlarımız öğrenci ikamet izni başvuru dosyanızı yasalara uygun şekilde eksiksiz hazırlıyor,öğrenci ikamet izni almanıza olanak sağlıyor.

Ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için bizi hemen arayabilirsiniz.
Kimler Öğrenci İkamet İzni Alabilir?

Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrenciler ile aile ikamet izni olmadığı halde ilk ve orta derecede öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrenciler ikamet izni alabilir.

Öğrenci ikamet izni; Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda ön lisans, lisans ve ya doktora eğitimi görecekseniz öğrenime başlama tarihinden itibaren öğrenim programınızın tamamını kapsayacak şekilde düzenlenir.

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim göreceklere ise öğrenime başlayacak tarihten bir sonraki öğretim yılının başlangıcına kadar geçerli olacak şekilde öğrenci ikamet izni verilir.

 

Öğrenci ikamet izni, öğrencinin aile fertlerine ikamet izni alma konusunda herhangi bir hak sağlamamaktadır. Kişiler şartlarını sağladıkları başka bir oturum iznine başvurabilirler

Türkiye’de öğrenim gören ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, çalışma izni alarak çalışabilirler. Ancak ön lisans ve lisans öğrencileri için çalışma hakkı ilk yıldan sonra başlar ve haftada yirmi dört saatten fazla olamaz

 

Ayrıca, Türkiye’ye girişinize engel olacak bir durumunuzun bulunmaması gerekir.

Öğrenci İkamet İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diğer ikamet izni türlerinde olduğu gibi öğrenci ikamet izni başvuruları Göç İdaresine e-ikamet üzerinden yapılır.

Göç İdaresine ilk kez öğrenci ikamet izni başvurusu yaptıktan sonra size randevu verilecektir. Randevu gününde öğrenci ikamet izni gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayarak  pasaport veya pasaport yerine geçen bir belge ile Göç İdaresindeki randevunuza gitmelisiniz.

 

Öğrenci ikamet izni alacak kişilerin geçerli bir sağlık sigortasını 3 ay içerisinde yaptırmaları gerekir.

Öğrenci oturma izni gereken belgeler nelerdir?

  • Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda eğitim göreceğinize dair bir belge,

  • Bakım ve masraflarınızın karşılanacağına dair belgeye,

  • İlk ve orta derecede öğrenim görecek öğrenciler için velinin ve ya yasal temsilcinin muvafakati,

  • Türkiye’de kalacağınız adres bilgilerinizi kanıtlayan belgeyi dosyanıza eklemelisiniz.

 

Öğrenci oturum izinleri harca tabidir. Harç bedelleri kişin ülkesine göre değişiklik göstermektedir. 2019 yılı ikamet teskeresi defter bedeli ise 89 TL’dir

bottom of page