top of page

KİMLER UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ ALABİLİR?

Uzun dönem ikamet izni alma koşulları nelerdir? Türkiye'de sekiz yıl kesintisiz ikamet izni veya çalışma izni ile yaşayan yabancılar uzun dönem ikamet izni alabilirler. Uzun dönem ikamet izni başvuruları Göç İdaresine yapılmaktadır. Göç idaresine başvurularda kısa dönem ikamet izni başvurusu ile uzun dönem oturma izni başvurusu genellikle karıştırılmaktadır.

Kimler Uzun Dönem İkamet İzni Alabilir?
Uzun Dönem İkamet İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Uzun dönem ikamet izni bulunan yabancı uyruklu kişiler, askerlik yapma, seçme ve seçilme, kamu görevlerine girme, muaf olarak araç ithal etme ve özel kanunlardaki düzenlemeler haricinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına tanınan haklardan aynen yararlanır.

 

Uzun dönem ikamet izni almak için;

  • En az sekiz yıl Türkiye’de yaşamış olmanız,

  • Son üç yıl içinde sosyal herhangi bir yardım almamış olmanız,

  • Kendinizin ve varsa ailenizin geçimini sağlayacak yeterli ve düzenli gelir kaynağınızın olması,

  • Geçerli sağlık sigortasına sahip olmanız,

  • Kamu düzeni ve ya kamu güvenliği açısından tehdit oluşturmamanız gerekir.

 

Mültecilere, şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü ile insani ikamet izni sahiplerine ve geçici koruma sağlananlara uzun dönem ikamet izni verilemez.

Uzun dönem ikamet izni alma koşullarını sağlıyorsanız ikamet izni alacağınız ildeki Göç İdaresine e-ikamet üzerinden başvuru yapılmalıdır.

 

Göç idaresine uzun dönem ikamet izni başvurusu yaptıktan sonra size randevu verilecektir. Randevu gününe kadar da göre sizden istenilen belgeleri eksiksiz hazırlayarak pasaportunuz veya pasaport yerine geçen bir belge ile randevunuza gitmelisiniz.

 

Uzun dönem ikamet alacak kişilerin geçerli bir sağlık sigortasının bulunması zorunludur.

 

Uzun dönem ikamet izinleri harca tabi değildir. Sadece ikamet teskeresi defter bedeli olan 160 TL. ödeme yapmanız gerekecektir.

 

Detaylı bilgi için göç danışmanlarımızı hemen arayarak hizmet alabilirsiniz.

Uzun Dönem İkamet İzni Alabilmeniz İçin Danışmanlık?

Uzun dönem ikamet izni alabilmenin ön koşulu yabancının Türkiye’de sekiz yıl kesintisiz geçerli ikamet izinleri ile yaşamış olmasıdır.

Göç idaresine başvuru yapılmadan önce daha önceki ikamet izni türüne göre sürelerin doğru hesaplanması gerekmektedir.

Süre hesaplamasında yabancı uyruklu kişiler genellikle hataya düşmektedirler. Bu durum başvurunun ret olmasına neden olmaktadır.

Doğru ve zamanında bir uzun dönem ikamet izni başvurusu için danışmanlık hizmeti almanız önemlidir.

 

Uzun Dönem İkamet izni Alınması Kapsamında Verdiğimiz Hizmetler:

  • Ön inceleme,

  • Evrak hazırlığının yönetilmesi,

  • Göç idaresine e-ikamet üzerinden  başvurunun yapılması ve randevunun alınması,

  • İşlemlerin takip edilmesi ve sonuçlandırılmasıdır.

Uzun dönem ikamet izni nedir,uzun dönem ikamet izni nasıl alınır,dönem ikamet izni kimler alır,uzun dönem ikamet izni randevu,uzun dönem ikamet izni başvuru, uzun dönem ikamet izni başvurusu, uzun dönem ikamet izni gerekli belgeler, Uzun dönem oturma izni nedir,uzun dönem oturma izni nasıl alınır,dönem oturma izni kimler alır,uzun dönem oturma izni randevu,uzun dönem oturma izni başvuru, uzun dönem oturma izni başvurusu, uzun dönem oturma izni gerekli belgeler,Uzun dönem oturum izni nedir,uzun dönem oturum izni nasıl alınır,dönem oturum izni kimler alır,uzun dönem oturum izni randevu,uzun dönem oturum izni başvuru, uzun dönem oturum izni başvurusu, uzun dönem oturum izni gerekli belgeler,

bottom of page