top of page

Türkiye'de çalışma izni olan yabancılara vatandaşlık


Bu yazımızda çalışma izni olan yabancılar genel olarak Türk vatandaşlığı nasıl kazanır bu konuyu ele alacağız.

Türkiye’de çalışma izni olan yabancılar Türk vatandaşlığı nasıl kazanır? Çalışma izni ile Türk vatandaşlığına geçmek için şartlar nelerdir? Bu yazımızda bu sorulara cevap arayacağız.


5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 16.maddesine göre Türkiye'de 5 yıl kesintisiz çalışma izni ile çalışan yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Ancak 5 yıl kesintisiz çalışma izni ile çalışmak doğrudan Türk vatandaşlığı kazandırmaz.


Başvuru sahiplerinde geçerli bir pasaport milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama, şartları aranır. En önemli şart ise kesintisiz beş yıllık çalışma süresi içerisinde 180 günden daha fazla yurt dışında bulunmamanızdır.


5 yıl kesintisiz çalışma izni çalışan yabancılar gerekli belgeleri bir dosya halinde hazırlayarak vatandaşlık ve nufüs işleri müdürlüğüne başvuru yaptıktan sonra dosya Vatandaşlık İnceleme ve Araştırma Komisyonu’na havale edilir.

Komisyon, yabancıyı mülakata tabi tutar. Yapılan mülakatlar,incelemeler ve araştırmalar doğrultusunda yabancı uyruklu kişinin Türk vatandaşı olup olamayacağına komisyonca karar verilir. İşlemler genellikle bir yıl sürmektedir.


Vatandaşlık başvurusu ve sonrasında işlemlerin olumlu sonuçlanması için uzman desteği almanız önemlidir.


Modum Danışmanlık; Türkiye'de vatandaşlık almanız için ekibinde bulunan beş farklı dilde konuşup yazışabilen deneyimli avukatları ve göç danışmanları ile birlikte size kusursuz hizmet verir. . Sizde vatandaşlık işlemleri için bizi hemen arayabilir, ücretsiz danışmanlık hizmet alabilirsiniz.


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page