top of page

İkamet izinleri uzatılmayan yabancılar...


Bu yazımızda ikamet izinlerinin uzatılmasındaki yeni gelişmeleri ve buna bağlı sorunların çözümünü ele alacağız. İstanbul’dan daha önce turizm amaçlı kısa dönem ikamet izni alanların uzatma başvuruları genellikle olumsuz değerlendiriliyor yani reddediliyor ve uzatma başvurusu reddedilenlere 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkmaları tebliğ ediliyor.


Hiç de beklemedikleri bir durum ile karşılaşan yabancılar tarafından her gün çağrı merkezimize çözüm önerisi için çok sayıda telefon gelmektedir. Her geçen gün çağrı merkezimize gelen telefonların artması üzerine konuyu araştırma ihtiyacı hissettik.


Konuyu araştırdığımızda İstanbul Göç İdaresinin ikamet izni uzatmalarında bir tavır değişikliğine gittiği açıkça belli oluyor. Deniliyor ki “yabancı uyruklu kişi İstanbul’da daha önce bir, iki hatta üç yıl boyunca turizm amaçlı ikamet izni almış, amaç gerçekleşmiş, bu nedenle de artık daha fazla süre ile turizm amaçlı ikamet izni düzenlenmesine veya mevcut ikamet izinlerin uzatılmasına gerek bulunmamaktadır”

Bilindiği gibi ikamet izinlerinin düzenlenmesinde takdir yetkisi Göç İdarelerindedir. İstanbul Göç İdaresi de takdir yetkisini genellikle turizm amaçlı ikamet izinlerini uzatmama yönünde kullanıyor.


Peki, gelecek planlamasını bir kaç yıl daha Türkiye’de yaşamak üzerine yapan yabancılar Göç İdaresinin bu tavır değişikliği noktasında ne yapacak?


Başka bir ifade ile turizm amaçlı ikamet izni olanlar bundan sonra ne yapmalı?


Bu sorunu iki ayrı bölümde değerlendirmek gerekir.

İlki, henüz ikamet izni süresi dolmamış ve uzatma başvurusu yapmamış yabancı uyruklu kişiler uzatma başvurusu yapmadan önce ne yapmalı?

Diğeri, ikamet izni uzatma başvurusu yapmış ancak uzatma başvuruları reddedilerek kendilerine 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkmaları tebliğ edilen yabancılar ne yapmalı?


Endişe etmeyin. Her iki pozisyonda da göç danışmanlarımız yasal çözüm önerileri hazırladılar.Size en yakın ofislerimizden bir tanesine gelmeniz halinde durumunuzu değerlendirip size özel yasal çözüm önerilerimizi sunacağız. Bizi çalışma saatleri içerisinde her zaman arayabilirsiniz.


Çağrı Merkezi: 08505320309

Whatsupp İletişim: 05323732671

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page