top of page

İkamet izni başvurusu reddedilen yabancılar ne yapmalı?


01.Mart 2108 tarihinden bu yana E-ikamet sistemi üzerindeki güncelleme ve bakım çalışmaları nedeni ile ikamet izni başvurusunu vize süresi içerisinde yapamayan randevusunu daha sonra alan ve bu gerekçe ile de ikamet izni başvuruları reddedilen yabancılar tarafından çağrı merkezimize her gün çözüm önerisi için çok sayıda telefon gelmektedir.


Bu yazımızda İkamet izni başvurularını E-ikamet sistemi üzerindeki güncelleme ve bakım çalışmalarına bağlı olarak vize süreleri içerisinde yapmayan ancak, daha sonra ikamet izni başvurusu yapıp Göç İdaresindeki randevularına gittiklerinde ikamet izni başvurularını zamanında yapmadıkları gerekçesi ile ikamet izini başvuruları reddedilenler yabancılar ne yapmalıdır? Kendilerine 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkmaları tebliğ edilmiş ise Türkiye’den çıkış yapmalımı dırlar? Bu konuya değineceğiz.


Çağrı merkezimizi arayarak sorunlarına çözüm arayan yabancılara ikamet izni taleplerinin niçin reddedildiğini sorduğumuzda genellikle şu cevabı alıyoruzikamet izni almak için başvurumu vize süresi içerisinde yapmadığım gerekçesi ile ikamet izni başvurum reddedildi” Oysaki ben vize sürem içerisinde e-ikamet sistemi üzerinden başvurumu yaptım ancak e-ikamet sistemi üzerindeki güncelleme çalışmaları nedeni ile zamanında randevu alamadım. Randevu aldığımda da vize sürem geçmişti. Benden kaynaklanmayan bir durumdan dolayı vize ihlali durumuna düştüm üstelik tarafıma 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkmam tebliğ edildi. Şimdi ne yapmalıyım?


Evet problem burada. Şimdi ne yapılmalı?


Sorunun cevabına geçmeden önce konuya farklı bir açıdan bakacağız.


Aslında buna benzer durumlar daha önce de yaşanıyordu. E-ikamet sistemi üzerinde güncelleme veya bakım çalışması olduğunda sistem üzerinden randevu alamayan yabancılar Göç İdaresine ekran görüntüsünü resmini alarak durumlarını anlatan dilekçe eki ile verdiklerinde vize süreleri dolduktan sonra randevu alsalar dahi randevularına gittiklerinde bir sorun yaşamıyorlardı. En azından ikamet izinleri ret edilmiyordu.


Başlarına gelenler bilir Göç İdaresi neredeyse son bir aydır bu konuya yönelik yabancılardan dilekçe dahi kabul etmiyor.


Peki, şimdi ne oldu da Göç İdaresi mücbir sebeplerden dolayı vize süresi içerisinde ikamet izni randevusu alamayan ancak daha sonra rastlantı sonucu sistem çalıştığında randevu almayı başarabilen yabancıların ikamet başvurularını neden reddediyor?

Olan şu; Göç İdaresi turizm amaçlı kısa dönem ikamet izinlerinde tavır değişikliğine gidiyor. Önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz.


İkamet izinleri reddedilen yabancıların ilgilendiren asıl konuya gelince;

Bilindiği gibi Türkiye’de yabancıların ikamet izni alabilmeleri için önce ikamet izni almak asli şartları sağlamaları yani ikamet izni almaya muktedir olmaları gerekiyor.

Peki ikamet izni almak için asli şartlar nelerdir?

[if !supportLists]· [endif]Geçerli bir pasaportunuz olmalı,

[if !supportLists]· [endif]Yasal yollardan Türkiye’ye giriş yapmış olmalısınız,

[if !supportLists]· [endif]İkamet izni başvurunuzu vize süreniz içeriside yapmış olmalısınız,

[if !supportLists]· [endif]Geçerli bir sağlık sigortanız olmalı,

[if !supportLists]· [endif]Son beş yıl içerisinde de herhangi suça karışmamış olmanız gerekiyor.


İşte son dönemde Göç İdaresi randevusunu mücbir sebeplerle de olsa geç alan yabancıların ikamet izni başvurularını asli şartlardan biri sağlanmadığı için yani ikamet izni başvurusu vize süresi içerisinde yapılmadığı gerekçesi ile reddediyor. Gerekçe bu. Göç İdaresi buna dayanıyor.


Şimdi içinizden belki şu soruları soruyorsunuzdur “Peki benim suçum ne? Hata benden kaynaklanmıyor ki. Ben ikamet izni başvurumu vize sürem içerisinde yapmaya çalıştım defalarca gece gündüz denedim, ancak e-ikamet sistemindeki güncelleme çalışması nedeni ile randevu alamadım”


İkamet izni almaya muktedir olduğunuzu düşündüğünüz halde ikamet izni başvurunuz reddedilmiş ise ne yapmalısınız? Size 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkış yapmanız tebliğ edilmiş ise Gerçekten de 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkış yapmalı mısınız? Yeni bir ikamet izni başvurusu ne zaman yapabilirsiniz?


Endişe etmeyin. Göç danışmanlarımız yasal çözüm önerileri hazırladılar.Size en yakın ofislerimizden birine gelmeniz halinde durumunuzu değerlendirip size özel yasal çözüm önerilerimizi sunacağız ve sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.


Bizi çalışma saatleri içerisinde her zaman arayabilirsiniz.

Çağrı Merkezi: 08505320309



Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page