top of page

Geri gönderme merkezlerindeki yabancılara avukat desteği.

Sizlerden gelen soruları cevaplamaya devam ediyoruz. Bu yazımızda yine farklı bir konuyu ele alacağız. Çeşitli nedenler ile sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerinde idari gözetim altına tutulan yabancılar haklarında sınır dışı kararı alınsa dahi Türkiyeyi terke davet ile serbest kalabilirler mi? Türkiye’yi terke davet ile serbest bırakılan yabancılar bundan sonra ne yapmalıdırlar?

Bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.


Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altındaki yabancı uyruklu kişiler haklarında sınır dışı edilme kararı alınsa dahi Göç İdaresi kendilerine Türkiye’yi terk edebilmeleri için on beş günden az olmamak üzere otuz güne kadar süre vererek, serbest bırakabilir.

Türkiye’yi terke davet edilerek salıverilen yabancılar kendilerine verilen süre içerisinde ülkeyi terk ederlerse haklarında giriş yasağı kararı da alınmayabilir.


Ancak;

  • Kaçma ve kaybolma riski bulunanlar,

  • Yasal giriş veya yasal çıkış kurallarını ihlal edenler,

  • Sahte belge kullananlar,

  • Asılsız belgelerle ikamet izni almaya çalışanlara veya aldığı tespit edilenler,

  • Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar,

Türkiye'yi terke davet edilmez ve kendilerine Türkiyeyi terk edebilmeleri için süre verilmez.


Peki, geri gönderme merkezinden haklarında sınır dışı etme kararı alındığı halde Türkiye’yi terke davet ile serbest bırakılanlar yabancılar bundan sonra ne yapılmalıdır?


Çağrı merkezimize gelen telefonlardan ve elektronik postalardan anlıyoruz ki yabancı uyruklu kişiler geri gönderme merkeziden salıverildikten hemen sonra avukatları aracılığı ile idari mahkemeye başvurarak sınır dışı kararına itiraz ediyorlar ve kendilerine verilen süre içerisinde Türkiye’yi terk etmiyorlar.


Sınır dışı kararına karşı idari mahkemelerde dava açmak bazı şartlar altında bu doğru bir yöntem olabilir. Ancak hakkınızda herhangi bir nedenden dolayı Türkiye’ye bir giriş yasağı bulunmuyor ise tercih edilen bu yöntem size gereksiz yere zaman ve para kaybından başka yarar sağlamaz. Üstelik başka problemlere de yol açabilir.


Bizim önerimiz, öncelikle konusunda uzmanlaşmış bir avukattan destek almanızdır. Ayrıca hakkınızda herhangi bir nedenden dolayı Türkiye’ye bir giriş yasağı bulunmuyor ise böyle bir yöntemi seçerek gereksiz yere para ve zaman kaybetmeden size verilen süre içerisinde varsa vize ihlalinde kaynaklanan para cezanızı da ödeyerek Türkiye’den kendi isteğiniz ile çıkış yapmanızdır.


Bu nokta da şunlar sorulabilir.

  • Türkiye’den çıkış yaparsam Türkiye’ye geri gelebilir miyim?

  • Veya ne kadar sürede geri gelebilirim?

  • Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ikamet izni alabilir miyim?


Bu soruların kısa cevabı evet şeklinde olabilir. Ancak Türkiyeyi terke davet edilerek salıverilen yabancılar sınır dışı kararına itiraz mı etmeli? Yoksa verilen süre içerisinde Türkiye'den çıkış mı yapmalı? Bu sorulara doğru cevaplar verebilmek ve size çözüm önerileri sunabilmemiz için dosyanızın incelenmesi gerekir.


Sınır dışı kararı ile ilgili sorunlarınızın çözümü için Göç Danışmanımız Cengiz Altınbaş’ı aşağıdaki telefon numaralarından hemen arayabilir ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.


Modum Danışmanlık Çağrı Merkezi: 08505320309

Modum Danışmanlık Merkez Ofisimiz: 02167061224

Modum Danışmanlık Mecidiyeköy Ofisimiz: 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page