top of page

İnsani ikamet izni alan Türkmenistan vatandaşlarına çalışma izni.


Eski Tip Türkmenistan pasaportları ile yapılan insani ikamet izni başvuruları sonuçlanmaya başladı. İkamet izni kartları adreslere geliyor.


Peki insani ikamet izni alan Türkmenistan vatandaşları bundan sonra ne yapmalı?

Bilindiği gibi eski tip Türkmenistan pasaportu ile insani ikamet izni başvurusu yapanlara ikamet izinleri bir yıl süreli veriliyor ve bu süre içerisinde de pasaportların yenilenmesi isteniliyor.

İnsani ikamet izni alarak Türkiye’de yasal hale gelen ve pasaportlarını yenilemek veya ailelerini ziyaret etmek için Türkmenistan’a gitmek isteyen Türkmenistan vatandaşlarının en önemli kaygısı “Ülkeme gidersem Tekrar geri gelebilecek miyim” kaygısıdır. Hani haksız da değiller.


Öncelik ile belirtmek gerekirse;

Türkmenistan’a giderek pasaportlarını yeniledikten sonra Türkiye’ye tekrar geri gelmek isteyen Türkmenistan vatandaşları Türkiye’ye girişte ikamet izinleri oldukları için ancak herhangi bir nedenden dolayı haklarında verilmiş Türkiye’ye giriş yasakları yok ise sorun yaşamayacaklardır.


Buradaki sorun ve kaygı Türkmenistan’dan çıkış yapabilecekler mi? Migrasiya kendilerine bir sorun çıkartacak mı?

Şunu biliyoruz ki Türkmenistan Migrasiya’sı Türkiye’den sadece oturma izni ile gelen Türkmenistan vatandaşlarına ülkeden çıkış yaparken genelikle sorun çıkartmakta ve çıkışlarına izin vermemektedir. Ancak Türkiye’de çalışma izni olan ve çalışma izni kartlarını ibraz eden Türkmenistan vatandaşları kendi ülkelerinde bir problemleri yok ise (vergi borcu,askerlik sorunu,devam eden bir mahkeme vb.) rahatlıkla ülkeden çıkış yapabilmektedirler.

Bu nedenden dolayı da ülkelerinden çıkışta bir sorun yaşamak istemeyen Türkmenistan vatandaşları genelikle Türkiye’den çalışma izni alarak ülkelerine gitmektedirler.

Eski tip Türkmenistan pasportu ile insani ikamet izni aldıktan sonra ülkelerine gitmek isteyen Türkmenistan vatandaşlarına bizim önerimiz çalışma izni alarak ülkelerine gitmeleridir.


Peki insani ikamet izni olanlar Türkiye’de yabancı çalışma izni alabilirler mi?

Evet bu mümkündür. İnsani ikamet izni olanlar diğer yabancı çalışma izni kriterlerinin bir çoğudan muaf tutulmuşlardır. İnsani ikamet izni olanlara işverenleri veya vekilleri yabancı çalışma izni almak için başvurda bulunabilirler. Başvuru bakanlıkça değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

İnsani ikamet izni ile çalışma izni almak için yabancı çalışma izni danışmanlarımızı arayabilir,ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.


Çağrı Merkezi: 08505320309

Anadolu Yakası Ofisimiz: 02167061224

Avrupa Yakası Ofisimiz 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page