Türkiye’ye giriş yasağı nedeni ile evlilik vizesi başvuruları reddedilenler ne yapmalıdır?
Türkiye’ye giriş yasağı nedeni ile evlilik vizesi reddedilenler tarafından Çağrı merkezimize çözüm önerisi için her gün çok sayıda telefon gelmektedir.
Bu yazımızda Türkiye’ye giriş yasağı nedeni ile evlilik vizesi başvuruları reddedilenler ne yapmalıdır? Bu konuya değineceğiz.
Türkiye’ye giriş yasağı olan yabancılar Türk vatandaşları ile evlilik yaptıktan sonra Yurt dışındaki Türkiye temsilciliklerine meşruhatlı vize kapsamında değerlendirilen evlilik vizesi için başvuru yapmaktadırlar.
Ancak son zamanlarda evlilik vizesi başvuruları genellikle olumsuz değerlendirilmekte ve reddedilmektedir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancı uyruklu bir kişinin deport cezası aldıktan sonra evlilik yapmasını çoğu zaman inandırıcı bulmuyor. Çünkü yapılan incelemelerde evliliğin sadece deport cezasını kaldırmak için meşruhatlı vize alımına yönelik yapıldığı açıkça belli oluyor.
Örneğin; Daha önce hiç evlenmemiş 23 yaşındaki yabancı uyruklu bir bayanın 65 yaşındaki işsiz ve sosyal güvencesi dahi olamayan bir Türk vatandaşı erkekle gerçek evlilik yapması ne kadar inandırıcı?
Dünyanın her yerinde vize veya ikamet izni almak için çıkar karşılığı resmi evlilik yapıldığı bilinen bir gerçektir. O nedenle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü evlilik vizesi için başvuruları bu hassasiyetle değerlendirmekte ve kararını buna göre vermektedir. Öte yandan fuhuş, bulaşıcı hastalık ve kamu güvenliğini tehdit gibi nedenlerden dolayı deport cezası alan yabancı uyruklu kişilerin evlilik vizesi başvuruları her zaman reddedilmektedir.
Yeri gelmişken ifade etmek gerekirse fuhuş, bulaşıcı hastalık ve kamu güvenliğini tehdit gibi nedenlerden dolayı deport cezası almışsanız ancak bunun haksız bir uygulama olduğunu düşünüyorsanız hakkınızda verilen deport cezası başka yöntemler ile kaldırılabilir. Bunun için bir Türk vatandaşı ile resmi evlililik yapmanıza zaman ve para harcamanıza gerek yoktur.
Peki; çıkar karşılığı evlililik yapmamış gerçekten de Türkiye’de aile birlikteliği içerisinde yaşamak için yabancı uyruklu bir kişi ile resmi evlilik yapmış ancak evlilik vizesi başvuruları reddedilenler ne yapmalıdır? Bir kaç defa üst üste meşruhatlı vize başvurusu yapmak bir çözüm olabilir mi?
Uygulamalardan görüyoruz ki bir evlilik vizesi başvurusu reddedilmiş kişilerin ikinci, üçüncü kez yapılan başvuruları da genellikle reddediliyor. Defalarca başvuruyu tekrarlamak size zaman ve para kaybından başka bir şey sağlamaz.
Modum Danışmanlık bu güne kadar çıkar karşılığı evlilik yapmamış gerçekten de Türkiye’de aile birlikteliği içerisinde yaşamak için yabancı uyruklu bir kişi ile resmi evlilik yapmış ancak evlilik vizesi başvuruları reddedilenler kişilerin evlilik vizesi almalarına olanak sağlamıştır.
Ücretsiz danışmanlık hizmetleri için göç danışmanlarımızı ve avukatlarımızı çalışma saatleri içerisinde arayabilir hizmet alabilirsiniz.