top of page

Eski Türkmenistan pasaportu olanlar resmi evlilik yapılabilir.

Sizlerden gelen soruları cevaplamaya devam ediyoruz. Çağrı merkezimize eski tip Türkmenistan pasaportu olan ve halen Türkiye’de yasal bir ikamet izni olmayan Türkmenistan vatandaşları tarafından sorunlarının çözümü için her gün, çok sayıda çağrı gelmektedir.


Sorunlar genellikle iki ana başlık altında toplanıyor.


İlki, her zaman olduğu gibi eski tip Türkmenistan pasaportu ile ikamet izni alımı.

Diğeri, eski tip Türkmenistan pasaportu ile Türkiye’de resmi evlilik işlemleri.


Bu yazımızda eski tip Türkmenistan pasaportu olanlar Türkiye’de resmi evlilik yapabilirler mi? Sonrasında ikamet izni alabilirler mi? Bu konuya açıklık getireceğiz.


Bilindiği gibi Türk vatandaşları, yabancı uyruklu kişiler ile evlenmek için Belediyelere bağlı evlendirme memurluklarına evlilik başvurusu yaptıklarında,

Yabancı uyruklu eşden;

  1. Apostilli doğum ve bekarlık belgesi,

  2. Pasaportun Noterden tasdikli Türkçe tercümesi,

  3. Evlilik için sağlık raporu,

  4. 6 adet vesikalık resim,

  5. İkamet izin belgesi ve son olarak da, yabancı uyruklu kişi, Türkçe bilmiyor ise, yeminli tercüman istenmektedir.

Zagran pasaportu olmayan sadece eski tip Türkmenistan pasaportu olan ve ikamet izni bulunmayan Türkmenistan vatandaşları ile evlenmek isteyen Türk vatandaşları, resmi evlilik için nikah memurluklarına başvuru yaptıklarında başvuruları ne yazık ki işleme alınmıyor, evlilik gerçekleştiremiyorlar.


Evlilik işleminin reddedilme gerekçesi ise, yabancı kişinin pasaportun geçerli olmaması ve ikamet izninin bulunmaması.

Evlilik işlemi gerçekleştiremeyen çiftler çok ciddi problemler ile karşı karşıya kalıyorlar. Örneğin; yabancı uyruklu kişi eşinin sigortasından yararlanamıyor, sağlık hizmeti alamıyorlar. Çocukları dünyaya geldiklerinde çocuklarına kimlik çıkartmakta çok zorlanıyorlar hatta çıkartamıyorlar ve daha fazlası...


Türkmenistan vatandaşı bir kişinin zagran pasaportunun olmaması eski tip pasaportunun bulunması Türkiye’de ikamet izninin bulunmaması,kaçak olması resmi nikah kıyılması için bir engel oluşturmamalıdır. Çünkü, aile birlikteliği dünyadaki en kutsal müessesedir.

Kişilerin bekar olduklarını ve kimliklerini kanıtlamaları, eski tip pasaportlarının bulunması ve evliliğe engel olmayacak sağlık raporlarının olması resmi nikah işlemleri için yeterlidir.


Modum Danışmanlık bu güne kadar, zagran pasaportu olmayan ,evlilik işlemleri sırasında problem yaşayan ve evlilik işlemi gerçekleştiremeyen bir çok ailenin yasal evlilik yapmasına ve sonrasında da ikamet izni almalarına olanak sağlamıştır.


Sizde, Türkiye’de resmi evlilik işlemleri ile ilgili, soru ve sorunlarınız çözümü, ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için göç danışmanlarımızı arayabilir hizmet alabilirsiniz.

Çağrı Merkezi: 08505320309

Anadolu Yakası Ofisimiz: 02167061224

Avrupa Yakası Ofisimiz: 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page