top of page

Türkiye'de kaçak kalmayın. Şartlı giriş devam ediyor.

Türkiye'de yasal yollardan giriş yapmış ancak Türkiye'de bulundukları süre içerisinde vize süresini ihlal eden (kaçak durumda olanlar) yabancılar uyruklu kişiler legal hale gelebilir ikamet ve çalışma izni alabilirler.


Peki, bu nasıl oluyor?

Vize ihlalinde bulunan yabancı uyruklu kişiler halen yürürlükte olan 6458 sayılı yabancılar kanunun ilgili maddelerinden yararlanarak eğer kendi istekleri ile Türkiye’den çıkış yapar ve çıkarken de vize ihlalinde bulundukları sürenin para cezasını hudut kapılarında öderlerse bir gün sonra haklarında verilmiş Türkiye'ye giriş yasağı yok ise 10 gün içerisinde ikamet iznine başvurmak şartı ile Türkiye’ye şartlı giriş yapabilirler. V84

Bu yolla Türkiye’ye şartlı giriş yapan kişiler legal hale gelir.


Burada önemli olan nokta Türkiye'ye şartlı giriş yapıldıktan sonra 10 gün içerisinde mutlaka ikamet iznine başvuru yapmanızdır. Aksi halde tekrar kaçak duruma düşer ve hakkınızda iki yıla kadar Türkiye’ye giriş yasağı verilebilir.


Bazen vize ihlalinde bulunan yabancılar kulaktan duyma bilgilerle veya yanlış yönlendirmelerle hiçbir araştırma yapmadan Türkiye’de legal hale gelebilmek için hudut kapılarında vize ihlalinden kaynaklanan para cezalarını ödeyerek çıkış ve ardından giriş yapabileceklerini düşünmekte, buna göre hareket etmektedirler.

Bu son derece yanlış olduğu gibi size gereksiz yere para ve zaman kaybettirebilir. Sonuçları bakımından telafisi zor hatta imkânsız son derece üzücü durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

Af niteliğindeki 6458 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince şartlı giriş işlemleri için dosya hazırlığından, seyahat planına, avukatlarımız eşliğinde hava alanlarından çıkış işlemlerine ve sonrasında ikamet izni alımından çalışma izni alımına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan gereksinimlerinizi en iyi şekilde karşılayacak Göç danışmanlarımıza görüşmek için bizi hemen arayabilirsiniz. Telefon numaramız:02167061224

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page