top of page

İkamet izinleri 6 aylık veriliyor. Yeni gelişme...


Aralık 2018 in başlarından bu yana özellikle İstanbul’da turizm amaçlı ikamet izinleri genellikle 6 ay süreli çıkıyor.

Peki bu ne anlama geliyor?


Bilindiği gibi Göç İdaresi özellikle İstanbul’da 2018 Nisan ile 2018 Eylül ayları arasında Turizm amaçlı ikamet izinlerinin verilmesi noktasında bir tavır değişikliğine gitmiş ve neredeyse Turizm amaçlı kısa dönem ikamet izni almak imkansız hale gelmişti. Eylül 2018 den bu yana turizm amaçlı ikamet izinleri yeniden verilmeye başlandı.


Turizm amaçlı ikamet izinleri 6 süreli çıkıyor…

Ancak 2018 Aralık ayı başından beride ikamet izinleri genellikle 6 ay süreli çıkıyor.

Peki; Bunun sebebi ne olabilir?


Bunun sebebi şu..

Yabancı uyruklu bir kişinin işvereni aracılığı ile yurtiçinden çalışma izni başvurusu yapabilmesinin ön koşulu en az 6 ay süreli bir ikamet izni almış olmasıdır.

Aslında Göç idareleri yabancı uyruklu bir kişiye 6 ay süreli bir ikamet izni vermekle, eğer yabancı uyruklu kişi Türkiye’ye çalışmak için gelmişse kişiye çalışma iznine başvurma imkanı sağlıyor. Anlaşılan bu.


En üst düzeyde yaptığımız görüşmelerde 6 ay süreli verilen ikamet izinlerinin tekrar uzatılmayacağı yönünde güçlü bir kanatın olduğunu gördük. Göç idareleri önümüzdeki dönemde turizm amaçlı ikamet izinlerini uzatmak için başvuru sahiplerinden seyahat planı ve düzenli gelir belgesinin yanı sıra başka belgeler de talep edebilecek.


Size verilen 6 ay süreli ikamet izni sürenizin dolmasına yakın bir tarihte eğer, aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni gibi farklı bir ikamet izni türüne veya turizm amacı dışında farklı bir amaçla kısa dönem ikamet iznine başvuru yapma imkanınız yok ise;

Bizim önerimiz ev hizmetlerinde veya bir iş yerinde çalışıyorsanız mutlaka işvereniniz aracılığı ile çalışma izni almanızdır. Çünkü ikamet izniniz uzatılmayabilir.



Modum Danışmanlık yabancı uyruklu kişilere çalışma izni alınması noktasında uzmanlaşmıştır. Sizde binlerce bireysel ve kurumsal müşterimiz gibi Modum Danışmanlığı tercih edin. Unutmayın Modum danışmalık size her zaman doğru ekonomik ve yasal çözüm önerileri sunar.


Çağrı Merkezi: 08505320309

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page