top of page

İkamet izni reddedilenler yeniden ikamet izni alabilir mi?


Türkiye’de yaşayan yabancılar ile ilgili bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Bu yazımızın konusu; İstanbul Göç İdaresinin Nisan 2018 başlarından itibaren Turizm amaçlı kısa dönem ikamet izinlerinde tavır değişikliğine gitmesiyle birlikte ikamet izni alamayıp kaçak durumda kalan yabancılar tekrar nasıl yasal hale gelebilir ve ikamet izni alabilirler? Bu konuya açıklık getireceğiz.


Bilindiği gibi İstanbul göç idaresi Nisan 2018 başlarından itibaren Turizm amaçlı kısa dönem ikamet izinlerinde tavır değişikliğine gitmiş başvuru esnasında istenilen evrakların sayısı arttırmış ve neredeyse turizm amaçlı ikamet izni verilmesi durdurmuştu.


İstanbul Göç idaresinin bu tavır değişikliği turizm amaçlı ikamet izni almak isteyen binlerce yabancı uyruklu kişiyi zor durumda bırakmış ve kaçak kalmalarına yol açmıştı.


İstanbul Göç İdaresi yeniden bir tavır değişikliğine giderek Eylül 2018 ortalarından bu yana ilk kez kısa dönem turizm amaçlı ikamet izni başvurusu yapacak kişilerden artık eskisi gibi apostiili sabıka kaydı, gelir belgesi, sağlık raporu, belediyeden alınacak numarataj yazısı, tapu devam yazısı gibi belgelerin başvuru dosyasına eklenmesini zorunlu tutmuyor ve eskiye nazar turizm amaçlı ikamet izinleri daha kolay veriyor.


Yeni uygulamada ilk kez ikamet izni başvurusu yapacak yabancı uyruklu kişilerin başvuru dosyalarına

[if !supportLists]· [endif]Geçerli bir pasaport,

[if !supportLists]· [endif]4 adet resim,

[if !supportLists]· [endif]Sağlık sigortası,

[if !supportLists]· [endif]Kira kontratı ve Türkiye’den alınacak sabıka kaydı eklemeleri yeterli oluyor.


Tabi bu arada başvuru esnasında Göç İdaresinin sizden ek belgeler isteyebileceğini unutmamanız gerekir.


Peki, Nisan 2018 ile Eylül 2018 tarihleri arasında turizm amaçlı ikamet izni başvurusu yapıp başvuruları reddedilen ve kendilerine verilen tebligata göre 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkması istenilen ancak Türkiye’den çıkış yapmayıp vize ihlali durumuna düşen yabancı uyruklu kişiler şimdi ne yapacak? Tekrar ikamet izni alabilecekler mi?


Evet, bu durumda olan kişiler yasal hale gelebilirler ve ikamet izni alabilirler. Çözüm önerisi için bir kaç farklı yöntem olmakla birlikte ilk akla gelen vize ihlalinden kaynaklı para cezanızı ödeyerek kendi isteğiniz ile Türkiye’den çıkış yapıp bir gün sonra Türkiye’ye şartlı giriş yapıp ikamet izni başvurusu yapmak olabilir.


Şartlı giriş yeni bir ikamet izni başvurusu yapmak için çözüm önerisi olabilir. Ancak bu işleme karar vermeden önce dikkatle değerlendirilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır.

Bunlardan ilki ikamet izni başvurunuz hangi gerekçe ile hangi tarihte reddedildi, reddedilen ikamet izni başvurunuzu hangi amaçla yapmıştınız? Reddedilen ikamet izni başvurunuz şartlı giriş sonrası mıydı? Türkiye’ye şartlı giriş yapabilmek için gideceğiniz ülkeye rahatlıkla giriş yapabilecek misiniz? Gideceğiniz ülke sizi kabul etmez ve geri gönderirse Türkiye’ye döndüğünüzde hangi sorunları yaşayacaksınız?


İşlem öncesi bütün bu soruların cevabı aranmalı ve buna göre karar verilmelidir.

İkamet izni reddedilen ve yeniden ikamet izni almak isteyen yabancı uyruklu kişileri durumlarını değerlendirmek ve doğru çözüm önerileri için ofislerimize bekliyoruz.


Unutmayın Modum Danışmanlık size doğru, ekonomik ve yasal çözüm önerileri sunar.


Sorularınız için çalışma saatleri içerisinde bizi arayabilirsiniz.


Çağrı merkezi: 08505320309

Merkez Ofisimiz: 02167061224

Mecidiyeköy Ofisimiz: 02129633424





Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page