top of page

250 Bin Dolara Konut Alana Türkiye’de Vatandaşlık


Beklenen yasa çıktı. Yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. Satın alınan gayrimenkul 3 yıl satmamak yeterli olacak.


18.Eylül 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, 2010 yılında yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in 20’nci maddesinde değişikliğe gidildi. Buna göre;


250 Bin Dolara Gayrimenkul Satın Almak Yeterli olacak.

Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. Alınan karar Türkiye’de vatandaşlık almak isteyen binlerce yabancı için memnuniyet yarattı.


Sabit sermaye tutarı ve istihdam şartı düşürüldü.

Yeni düzenlemelere göre, Türkiye vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Vatandaşlığa hak kazanma şartları arasında yer alan en az 100 kişiye istihdam sağlama ifadesi de 50 kişi olarak değiştirildi.

Vatandaşlığa geçme hakkı kazanmak için Türkiye’deki bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı da 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.


Konusunda uzmanlaşmış geniş bir ekip ile çalışan Modum Danışmanlık; yabancı uyruklu kişilere Türkiye’de ikamet izni alımından çalışma izni alımına, yabancı sermayeli şirket kuruluşlarından yabancıların vize ihlalinden kaynaklanan problemlerin çözümüne, Turkuaz Kart işlemlerinden vatandaşlık işlemlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır.


Vatandaşlık başvurularında uzman desteği almak önemlidir. Vatandaşlık başvurularında olumlu sonuç alabilmek için ön incelemeden dosya oluşturmaya,vatandaşlık başvurunun yapılmasından işlemlerin takibine ve sonuçlandırılmasına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan Modum Danışmanlık size göç danışmanları ve avukatları ile kusursuz hizmet verir.


Çağrı Merkezi: 08505320309

Merkez Ofisimiz: 02167061224

Mecidiyeköy Şube: 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page