top of page

Kırgızistan vatandaşlarının deport cezaları kalkabilir


Çeşitli nedenler ile giriş Türkiye’ye giriş yasağı bulunan Kırgızistan vatandaşları tarafından çağrı merkezimize sorunlarının çözümü için her gün çok sayıda telefon gelmektedir. En çok sorulan soru ise, Türkiye’den deport edildim. Türkiye’ye giriş yasağım var. Bu nasıl kalkar, ve nasıl geri gelebilirim sorusudur.


Öncelikle belirtmek gerekirse Türkiye’ye giriş yasağı bulunan Kırgızistan vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yasakları, yasağın veriliş nedenine bağlı olarak kaldırılabilir. Ancak izlenecek yöntemler ise farklıdır.


Türkiye’ye giriş yasağınızın kaldırılabilmesi için önemli olan nokta hakkınızda verilen Türkiye’ye giriş yasağı hangi gerekçe ile verildiğidir. Örneğin, kamu güvenliğini tehtit gibi bir nedenden dolayı Türkiye’ye giriş yasağı almış iseniz, giriş yasağınız kalkmaz. Bu türden bir gerekçe ile haksız yere Türkiye’ye giriş yasağı aldığınızı düşünüyor iseniz ancak mahkeme kararı ile giriş yasağınızı kaldırmak mümkün olabilir.


Bunun yanı sıra Türkiye’den çıkış yaparken vize ihlalinden kaynaklı para cezanızı ödemeyen ve buna bağlı olarak da Türkiye’ye 60 ay süreli giriş yasağı alan Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yasakları meşruhatlı vize almak suretiyle yasal olarak kolayca kalkabilir. Bu mümkündür.


Ancak her giriş yasağı meşruhatlı vize almak suretiyle kalmaz. Söz gelimi bulaşıcı hastalık taşıdığınız gerekçesi ile sınır dışı edilmiş iseniz ve hastalığınız son bulmuş ise, bunu da hastahane raporları ile kanıtlayabiliyor iseniz Türkiye’ye giriş yasağınız kaldırılabilir. Bu türden verilen bir giriş yasağını kaldırmak için izlenecek yol tamamen farklıdır. Örneğin meşruhatlı vize içerisinde sayılan çalışma vizesi almak için başvuru yapmak çözüm olmaz bu size gereksiz yere para ve zaman kaybettirir.


Modum Danışmanlık Kırgizistan vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yasaklarının kaldırılması konusunda özellikle uzmanlaşmıştır. Türkiye’ye giriş yasağınız mı var endişelenmeyin Modum Danışmanlık var. Türkiye’deki giriş yasağınızın kaldırılabilmesi için göç danışmanlarımızı hemen arayabilirsiniz.



Modum Danışmanlık Çağrı Merkezi: 08505320309

Modum Danışmanlık Merkez Ofisimiz: 02167061224

Mecidiyeköy Ofisimiz: 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page