top of page

Şartlı giriş sonrası ikamet izni alamayan yabancıların durumu.

Türkiye'de vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişiler ikamet izni almak için ülkelerine veya üçüncü bir ülkeye kendi istekleri çıkış yapar ve çıkış yaparken de vize ihlalinden kaynaklanan para cezalarını hudut kapılarında öderlerse bir gün sonra 10 gün içerisinde ikamet iznine başvurmak şartı ile Türkiye’ye şartlı giriş yapabilirler.


Türkiye’de legal hale gelmek ve ikamet izni almak için zaman, emek ve para harcadıkları halde Türkiye’ye şartlı giriş yaptıktan sonra ikamet izni alamayan yabancı uyruklu kişilerden çağrı merkezimize sorunlarının çözümü için her gün çok sayıda telefon gelmektedir.

Bu nedenle bu konuya kısa bir açıklama getirme ihtiyacı duyduk.


Türkiye’ye şartlı giriş yaptıktan sonra ikamet izni almayan yabancı uyruklu kişilere, neden ikamet izni almadıklarını sorduğumuzda,


Nedenlerini;

  1. Türkiye’ye şartlı giriş yaptıktan sonra 10 gün içerisinde herhangi bir nedenden dolayı ikamet izni başvurusu yapmadıklarını,

  2. İkamet izni başvurusu yaptıklarını anacak 10 günlük süre şartına uymadıklarını,

  3. 10 günlük süre içerisinde ikamet izni başvurusu yaptıklarını ancak Göç İdaresindeki randevularına gitmediklerini,

  4. 10 günlük süre içerisinde ikamet izni başvurusu yaptıklarını, randevularına da gittiklerini ancak Göç İdaresinin başvuruyu destekleyen ek belge istediğini, istenilen ek belgeleri Göç idaresine zamanında teslim etmedikleri için başvurularının işlemden kaldırıldığı şeklinde sıralıyorlar.

Öncelikle belirtmek gerekirse, Türkiye şartlı giriş yapan yabancı uyruklu kişiler herhangi bir nedenden dolayı ikamet izni almadıkları takdirde önemli sorunlar yaşamaktadırlar.


Bu sorunların en önemlileri;

  • İkinci kez Türkiye’ye şartlı giriş yapamazlar.

  • Türkiye’ye şartlı giriş yaptıkları tarihten itibaren vize ihlali yapmış sayılırlar yani kaçak duruma düşerler.

  • En önemlisi ise, bu durumdaki yabancı uyruklu kişiler daha sonra kendi istekleri ile dahi olsa Türkiye’den çıkış yaptıkları sıra vize ihlalinden kaynaklanan para cezalarını çıkışta hudut kapılarında ödeseler bile vize ihlalinde bulundukları süre ile orantılı olarak 3 ay ile 24 ay arasında Türkiye’ye giriş yasağı alırlar.

Peki, yönetmelikler ve uygulamalar böyle iken;

  1. Türkiye’ye şartlı giriş yaptıktan sonra ikamet izni alamayan yabancı uyruklu kişiler yeni bir ikamet izni başvurusu yapabirlirler mi? İkamet izni alabilirler mi?

  2. Şartlı giriş şartını ihlalden dolayı çıkışta kendilerine ne kadar süre ile Türkiye’ye giriş yasağı koyulur?

  3. Türkiye’ye giriş yasağı alan kişiler ne zaman Türkiye’ye geri gelebilirler?

  4. Türkiye’ye geri gelmek için giriş yasağı sürelerinin dolmasını beklemek zorunda kalırlar mı?

Türkiye’ye şartlı giriş yaptıktan sonra süresinde başvuru yaparak ikamet izni almak isteyen veya ikamet izni alamayan yabancı uyruklu kişiler sorunlarının çözümü için göç danışmanlarımızdan detaylı bilgi,destek ve hizmet alabilirler.

Çalışma saatleri içerisinde bizi her zaman arayabilirsiniz. Modum Danışmanlık 0216 7061224


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page