top of page

Neden Türkiye'deki yabancılar ikamet izni almalıdır?

Bu yazımızda yabancı uyruklu kişiler neden Türkiye’de ikamet izni almalıdırlar? Bu niçin çok önemlidir? Bu konuya değineceğiz.


Öncelikle; Türkiye’de, vize sürenizden veya 180 gün içerisinde 90 günden daha fazla kalacak iseniz ikamet izni almanız zorunludur. Vize ihlali yapmamak diğer adıyla kaçak duruma düşmemek için kalış amacınıza uygun mutlaka ikamet izni almalısınız.


Çalışma izni almadan çalışır ve bu durum tespit edilirse deport edilebilir veya ikamet izniniz olmadan Türkiye’de vize sürenizden daha fazla kalırsanız kaçak duruma düşer ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.


Oysaki Türkiye’de ikamet izni almak hem çok kolaydır hem de sanıldığı kadar pahalı değildir. İkamet izni almak size sayısız avantajlar sağlar.

Örneğin; İkamet izni olup da çalışmak isteyenler kolayca iş bulabilir ve çalışma izni alabilirler, çalışma izni almanın ilk koşulu ikamet izni almaktır. İkamet izni olanlar Türkiye’de diledikleri gibi seyahat edebilirler diledikleri zaman Türkiye’den çıkış yapabilir, çıkışta ceza parası ödemezler ve vize problemi yaşamadan ikamet izni süresi içerisinde Türkiye’ye tekrar giriş yapabilirler.

Hatta Türkiye’de ikamet izni almak size gerekli şartları sağlamanız koşulu ile ileride Türk vatandaşlığı dahi elde etmenize olanak sağlayabilir.


Hal böyle iken ülkemize yasal yollardan gelen bazı yabancı uyruklu kişiler bazen kulaktan duyma bilgiler ile hareket etmekte ve ikamet izni almaktan kaçınmaktadırlar. Bu son derece yanlıştır. Özellikle Özbekler ve Türkmenler bu hataya çok düşmektedirler.


Bilindiği gibi artan terör olayları ve olağan üstü hal uygulaması nedeni ile toplu ulaşım araçlarında caddelerde ve alışveriş merkezlerinde çok sık pasaport kontrolleri yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde Türkiye’de kaçak kaldığınız tespit edilirse idari gözetim altına alınır, hemen ülkenize geri gönderilir ve 5 yıl süreyle de Türkiye’ye geri gelemezsiniz. Gelmek isteseniz dahi binlerce dolar para harcamak zorunda kalabilirsiniz.


Yapılan kontrollerde yakalamazsanız dahi günün birinde tatil amaçlı veya başka nedenle ülkenize gitmek isterseniz hudut kapılarından çıkışta yüzlerce dolar ceza parası ödemek zorunda kalır ödemez iseniz de Türkiye’ye 5 yıl giriş yasağı alabilirsiniz.


Oysaki Türkiye’de kolayca iş bulabilmek, çalışma izni alabilmek ve kaçak duruma düşmemek için ikamet izni alabilirsiniz. Bu sizin yasal hakkınızdır.


Sizde Türkiye'de kalış amacınıza uygun Türkiye'de oturma izni almak için göç danışmanlarımızı hemen arayabilirsiniz.





Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page